به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، محسن بهرامي در اولين جلسه ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز در سال 1384، با اشاره به گزارش هاي نيروي انتظامي، وزارتخانه هاي اطلاعات و بازرگاني، قوه قضاييه سازمان تعزيرات حكومتي، بانك مركزي در مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت : افزايش پرونده هاي كشف و محكوميت صادر شده، افزايش آمار واردات رسمي كشور، افزايش ريسك قاچاق و تجارت رسمي از جمله اقدامات اين ستاد در فاز اول در سال 1383 بوده است.
وي بحث بازدارنگي، تعديل تعرفه ها، ساماندهي اسكله ها، مرز ها و ترانزيت را از جمله اقدامات ديگر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در فاز دوم عنوان كرد و افزود: در حال حاضر مطالعات زير بنايي، اصلاح ساختار تعرفه ها، بررسي قوانين و مقررات متغيرهاي كلان اقتصادي و كاهش هزينه هاي توليد در مبارزه با قاچاق كالا و ارز آغاز شده است.
بهرامي در ادامه از استقرار 120 شناور عملياتي نيروي انتظامي در مرزها به خصوص سواحل جنوبي كشور خبر داد و اعلام كرد: با اجراي اين كنترل فعاليت غير رسمي شناور ها در اين مناطق بشدت كاهش يافته است.
سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به عنوان مثال گفت: با اجراي اين كنترل، شناورهايي كه ازطريق بندر "خصب" فعاليت غير قانوني مي كردند، تعداد آنها از 400 به 40 مورد كاهش يافته است.
وي ، تعداد پرونده هاي مرتبط با قاچاق كالا را در سال گذشته حدود 76 هزار مورد با ارزش 1450 ميليارد ريال ذكر كرد و گفت: در مجموع در سال 83، حجم محكومت ها 30 درصد افزايش و پرونده هاي منجر به برائت 5/12 درصد كاهش يافته است.
بهرامي يادآور شد: در گذشته حدود 90 درصد پرونده هاي مرتبط با قاچاق حكم برائت شامل آنها مي شده است.
سخنگوي مبارزه با قاچاق كالا و ارز از رشد 35 درصد واردات رسمي به كشور در سال گذشته خبر داد و بيان كرد: ارزش واردات رسمي از 26 ميليارد دلار سال 82 به 35 ميليارد دلار در سال 83 رسيده است.
وي، واردات 100 درصدي چاي، 28 درصدي برنج، 25 درصدي لوازم آرايشي و بهداشتي، 40 درصدي كفش و ... را حاكي از موفقت وزارت بازرگاني در تسهيل واردات به كشور و نيروي انتظامي در برخورد با قاچاقچيان كالا دانست.
بهرامي پرونده قاچاق خودروي مرتبط با ايران خودرو ديزل و فرودگاه پيام را دو پرونده قاچاق دانه درشت در سال 1383 اعلام كرد و گفت: راي پرونده قاچاق خودرو صادر شده و نتايج محكوميت آن نيز بزودي اعلام مي شود.
سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز تاكيد كرد: به هيچ وجه، مقامات ارشد دولتي با پرونده هاي قاچاق دانه درشت در ارتباط نيستند.
وي با اشاره به وضعيت اسكله هاي غيرمجاز كشور گفت: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز نامي از اسكله هاي غير مجاز ندارد كه اسامي آنها را اعلام كند.
بهرامي تاكيد كرد: درحال حاضر فعاليت تجاري در تمامي اسكله هاي غير مجاز كشور تعطيل شده است.
سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز از ساماندهي وضعيت اسكله هاي موجود كشور تا نيمه اول امسال خبر داد و گفت: هم اكنون در 60 اسكله غير مجاز كشور نيروي انتظامي حضور ندارد.
وي با اشاره به بررسي پرونده شركت دخانيات ايران در قوه قضاييه گفت: براساس آخرين تصميمات اتخاذ شده، معاونت بازرسي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز قرار شد با هماهنگي با قاضي پرونده فوق هماهنگ شود تا تداخلي در مسايل مرتبط با قاچاق كالا نباشد و طرح مبارزه با قاچاق كالا تحت تاثير اين قضيه قرار نگيرد.
بهرامي افزود : اتهامات وارده به مديران اين شركت مربوط به مسائل اداري و مالي اين شركت است.
نظر شما